Україна б'є рекорди. Нові карантинні обмеження для українців

Руслана Бровчук та компанія «Перша Віза», підготували відео про важливі зміни, які стосуються українців та трудових мігрантів.

Віднедавна, з 21 жовтня у дію увійшов закон про нові правила міжміських перевезень на час карантину. Відтепер їздити у поїздах чи транспорті в інші регіони можна буде за наявністю відповідних документів, це — сертифікат щеплення однією чи двома дозами, наявність ПЛР-тесту чи експрес-тесту на антиген.

Реакція людей не однозначна, хтось підтримує дане розпорядження, інші протестують. Однак Україна б’є всі рекорди. Тільки за 20 жовтня від COVID-19 вакциновано понад 251 тисячу осіб, проте в цей же день від ускладнень померли 546 людей. Українці вважають, що їх примушують вакцинуватися, що це порушення прав людини. Інші закликають масово вакцинуватись. Закону про обов’язкову вакцинацію всього населення немає, тільки для певної категорії людей - це працівники освіти та органів виконавчої влади. 

Тепер те, що стосується трудових мігрантів та туристів. Уряд спростив умови самоізоляції після приїзду із-за кордону в Україну. Невакцинованим особам потрібно буде встановити мобільний додаток «Дій вдома» лише на 72 години, поки не буде зроблено ПЛР-тест. Якщо тест негативний, додаток можна одразу видаляти з телефону. Ну, а якщо тест не буде зроблено, додаток автоматично деактивується, а інформація передасться до правоохоронців - вони вибірково перевірятимуть дотримання самоізоляції. У державних клініках ПЛР-тести роблять безкоштовно, але за рішенням лікаря і якщо є симптоми. У приватних клініках експрес тести коштують від 700 грн. Тому українцям, які не зробили вакцинацію прийдеться витрачати кошти, для перетину кордону та для вільного транспортного перевезення.