Статистика: Польща найпопулярніша країна серед українців

Статистика: Польща найпопулярніша країна серед українців

Державна прикордонна служба провела оцінку міграції українців за кордон за останній рік, пише «Перша Віза». Очолює рейтинг «ТОП 10» країн, до яких найчастіше громадяни України їздили упродовж минулого року — Польща.


Відвідуваність зросла на 13%, це 4,4 млн зафіксованих випадків перетину кордону українцями. Відтак у 2021 країна стала найпопулярнішою серед мандрівників та трудових мігрантів з України. На другому місці відзначили Туреччину — 2 млн поїздок, українці вважають її рейтинговою країною для відпочинку. Третє місце посідає Угорщина, кількість поїздок збільшилось на 5%, понад 1,7 млн пропускних операцій.

Удвічі зросла й кількість подорожей українців до Єгипту – понад 1,4 млн. Зменшилась відвідуваність Російської Федерації — 12%. Також вдвічі знизилась статистика поїздок у Білорусь.

Істотний приріст у відсотковому плані демонструють Румунія, Молдова, Словаччина та Німеччина – +32%, +16%, +2% та +20% відповідно.

За підсумками 2021 року, Грецька Республіка демонструє приріст популярності серед українців у 7,5 разів. Схожі показники мають Об’єднані Арабські Емірати та Італія.