Нові карантинні обмеження: Польща скорочує період обсервації

Нові карантинні обмеження: Польща скорочує період обсервації

З 25 січня у Польщі ввели нові карантинні обмеження. Термін обов’язкової самоізоляції скоротили до 7 днів, раніше було десять. Про це стало відомо після пресконференції міністра охорони здоров'я Адама Недзельського та прем'єр-міністра Матеуша Моравецького, повідомляє інформаційно-аналітичний центр «Перша Віза». 

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA

Особи, які заражені вірусом на COVID-19 будуть перебувати на карантині 7 днів, також це стосується тих, хто контактували із зараженими. Скорочення карантину пов’язують із коротшим інкубаційним періодом штаму коронавірусу Омікрон. Через тиждень після виявлення хвороби необхідно зробити повторний тест на коронавірус, якщо результат негативний, особа звільняється від продовження перебування на самоізоляції. Термін карантину після в'їзду до Польщі не з Шенгенської зони все ще становить 14 днів. З 27 січня у польських аптеках будуть проводити безкоштовне тестування на COVID-19. Пацієнти старше 60 років з підозрою на вірус будуть обстежені лікарем упродовж 48 годин після звернення. Огляд буде проводити сімейний лікар з виїздом додому або у поліклініці. Також в країні буде збільшено кількість ліжок для хворих на коронавірус до 60 тисяч.

Голова МОЗ Польщі Адам Недзельський вже оголосив 5 хвилю коронавірусу. Прогнози міністерства говорять, що варто очікувати рівень зараження у 50 000 людей на добу. Це пов’язано із новим COVID-штамом Омікрон.

Джерело — Статистика та новини коронавірусу «Covid-19» у Польщі 

25 січня у Польщі виявлено 36 995 нових випадків коронавірусної хвороби. Одужало 506 осіб, померло 252 людей. За весь час пандемії на COVID-19 в країні зафіксовано 4 584 360 випадків зараження.