Канада для українців: як оформити гостьову візу?

Канада для українців: як оформити гостьову візу?

Канада створила спрощену імміграційну програму для українців, згідно з якою можна потрапити до країни навіть тим, хто не має закордонного паспорта та вакцинації.

Завдяки програмі CUAET українцям і безпосереднім членам їхніх сімей будь-якої національності дозволено перебувати на території Канади у статусі тимчасових резидентів до 3 років.

Для охочих потрапити в Канаду, потрібно буде подати онлайн-заяву на отримання гостьової візи й надати свої біометричні дані (відбитки пальців і фото). Разом із заявою рекомендуємо подавати заяву на отримання 3-річного відкритого дозволу на роботу.

Заяви на отримання візи можна подавати онлайн з будь-якої країни світу. Біометричні дані можна надати в будь-якому візовому центрі за межами України. Візові центри відкриті в Молдові, Румунії, Австрії, Польщі, і на території Європи працює велика мережа візових центрів.

Розгляд справи триватиме впродовж 14 днів.

Міністерство Канади розробило окремий канал обслуговування українців, який доступний для клієнтів як у Канаді, так і за кордоном, за номером 613-321-4243. Для отримання оперативної відповіді, в Канаді також доступна онлайн-форма IRCC для кризових ситуацій, де для українців потрібно вказати ключове слово “Ukraine2022” з метою пріоритетного розгляду запиту.